Serero: ‘Ik zorg dat ik op tijd terug ben, Ajax is voor mij het allerbelangrijkste’

Thulani Serero zorgt dat hij volgende week gewoon van de partij is op de afsluitende training van Ajax voor het uitduel met FC Twente, zo verzekert hij dinsdag in gesprek met De Telegraaf. Ajax is voor mij het allerbelangrijkste. Dat is mijn dagelijkse werk. Ik zorg dat ik op tijd terug ben”. Het tijdig terugkeren van Serero is ook een voorwaarde van Frank de Boer om de middenvelder in te zetten in Enschede. De Zuid-Afrikaans international speelt een dubbel, zowel uit als thuis tegen Congo.

Serero vond het niet vreemd om als verdedigende middenvelder te spelen; hij deed dat eerder ook bij Jong Ajax. “Niki Zimling en Nick Viergever zijn meer ervaren op deze positie, zijn goede spelers, maar moeten nog even wennen”, aldus Serero

Serero krijgt meer en meer respect voor Daley Blind, die afgelopen zomer naar Manchester United vertrok. “Hij was heel belangrijk voor het team. Maar ik ben anders dan Daley. Als de trainer en het team me daar nodig hebben, sta ik er. Als ik het defensieve werk moet doen, doe ik dat. Ik heb veel tackles gemaakt, omdat ik het me op die plek niet kan permitteren de bal te verliezen.”

Of hij tegen FC Twente weer als ‘zes’ speelt, weet Serero vanzelfsprekend nog niet. Hij stelt in ieder geval alles in het werk om minimaal één keer te kunnen trainen in aanloop naar dat duel.

Related posts