Jans: ‘Bewondering voor De Boers houding tijdens weinig fluwelen revolutie’

PEC Zwolle hoopt morgenmiddag opnieuw voor een verassing te kunnen zorgen. De club uit Overijssel was in de bekerfinale én in de strijd om de Johan Cruijff Schaal te sterk voor de regerend landskampioen en PEC Zwolle trainer Ron Jans kijkt dan ook uit naar de ontmoeting in de Amsterdam ArenA.

“We hebben twee keer van Ajax gewonnen, waarom niet drie keer? We worden mogelijk de angstgegner van Ajax”,aldus Jans in gesprek met Het Parool. Hijgeeft aan erg veel respect heeft voor collega-trainer Frank de Boer te hebben: “De manier waarop Ajax speelt, zijn houding tijdens de volgens mij niet zo heel fluwelen revolutie van Cruijff: petje af.”

Jans is nog niet echt onder de indruk van het spel van Ajax: “Als je het voetbal als stamppot ziet, houd ik er ook wel van als er iets avontuurlijks in die stamppot zit. Dat iemand proeft en zegt: er zit een apart smaakje in, wat is dat precies? Ik vind het bij Ajax net iets te veel structuur. Met Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi, die een man kunnen passeren, komt dat avontuurlijke een beetje terug.”

Bron: Voetbalzone

Related posts