Jong Ajax walst over Jong FC Twente heen: 5-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond flink uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Mede door twee doelpunten van Richairo Zivkovic won Jong Ajax met 5-1 van de bezoekers uit Enschede.

Jong Ajax was het eerste half uur de betere ploeg en drukte dat ook uit met een doelpunt.Richairo Zivkovic scoorde de 1-0 nadat hij zelf het voorbereidende werk had gedaan. Het was eigenlijk wachten op de 2-0 maar slordig verdedigen aan de kant van Ajax zorgde ervoor dat de ruststand 1-1 was door een doelpunt van Zoutman.

De tweede helft was geen schim van wat Jong  Ajax in de eerste helft had laten zien. Met wervelend voetbal kreeg de formatie van Andries Ulderink en Jaap Stam grip op de wedstrijd. Elton Acolatse schoot Jong Ajax binnen tien minuten naar een 3-1 voorsprong. Queensy Menig beloonde zijn prima optreden in de 75ste minuut met een doelpunt en kreeg daarmee het publiek op de Toekomst op de banken. Het slotakkoord was echter weer voor Richairo Zivkovic. De van FC Groningen overgekomen spits liet zien waar hij goed in is en bepaalde de eindstand op 5-1.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Owusu, Van der Hoorn, Denswil, Van Koesveld; Bazoer (46. Noordhof), Duarte, Bakker (78. El Hasnaoui); Acolatse, Zivkovic, Menig.

Related posts