Viergever gelooft in goed resultaat van Ajax tegen Barcelona

Nick Viergever baalt ook van het gelijkspel van Ajax tegen APOEL en weet dat het voor Ajax een hele opgave gaat worden om de doelstelling ,overwinteren in de Champions League, te bereiken. ‘Maar er zijn in Camp Nou wel meer legendarische wedstrijden gespeeld’, zegt Viergever licht cynisch.

Viergever kwam afgelopen zomer over van AZ en beleeft zijn eerste maanden bij Ajax als een waar leerproces. Viergever leek de opvolger te worden van Niklas Moisander maar die bleef uiteindelijk toch bij Ajax. Mede daardoor is Viergever in eerste instantie geen centrumverdediger of linksback, maar speelt hij `op 6′, zoals dat in Ajax-jargon heet.

Die positie is juist veeleisend want Frank de Boer heeft de afgelopen jaren talloze spelers uitgeprobeerd ‘op 6’. Theo Janssen en Eyong Enoh schoten bijvoorbeeld tekort op de positie terwijl Vurnon Anita en Daley Blind excelleerden op die plek wat hun uiteindelijk ook een transfer opleverde. Viergever komt vooralsnog handelingssnelheid te kort, maar hij had tegen Apoel ook een aantal goede intercepties. Eerlijk beschouwt hij zijn tekortkomingen op die positie.

Aankomende weken staat er voor Ajax de dubbele confrontatie met grootmacht Barcelona op het programma. Viergever ziet die ontmoetingen met vertrouwen tegemoet. ‘Barcelona is natuurlijk een topploeg maar waarom moeten wij ontzag tonen voor hun. We moeten gewoon durven te voetballen. Je ziet dat ook zij maar met 1-0 winnen van APOEL en vervolgens onderuit gaan in Parijs’. Toch stapte Viergever ontevreden in het vliegtuig en dat was mede door de onterechte penalty. ‘De scheidsrechter wilde doorspelen maar zijn assistent, die het helemaal niet kon zien, gaf ineens door dat het hands was. Het is zuur maar verder achterom kijken helpt niet. We moeten ons vasthouden aan het goede spel en dan komen de punten vanzelf’

Bron: Volkskrant

Related posts