De Boer tijdens persconferentie over APOEL en keuze Viergever-Zimling

Ajax staat morgenavond een zwaar Champions League avondje te wachten op Cyprus. Tegenstander APOEL is dan wel van de drie tegenstanders (Paris Saint Germain en Barcelona zijn de andere twee) de minst aansprekende maar Frank de Boer is inmiddels aardig onder de indruk geraakt van de kampioen van het nietige Cyprus. ‘Het wordt lastig. APOEL is een goede ploeg die in eigen huis moeilijk te verslaan is’, aldus De Boer tijdens de persconferentie.

‘De ploeg heeft een geroutineerd elftal van gemiddeld 28 jaar. Het is gewoon een goed voetballende ploeg. Ze willen en kunnen dominant spelen. Als APOEL de kansen had afgemaakt had het gewoon gelijkgespeeld in Barcelona. Wij werden een paar jaar geleden uitgeschakeld door Olympiqe Lyon, maar APOEL won vervolgens gewoon van Lyon. Ze speelden ook goed tegen Barcelona.. Wij zullen ze zeker niet onderschatten. De Boer zegt niet bang te zijn dat Ajax disnsdagavond zal worden verrompeld wordt, net als vorig seizoen tegen Red Bull Salzburg het geval was. “Als we onder de druk uit voetballen, dan gaat de storm over”, zo verzekerde De Boer.

Ajax wist al drie jaar niet te winnen in uitduels in de Champions League. ‘Hopelijk boeken we morgen weer eens een uitzege. Het moet eens gebeuren, dus het zit er aan te komen’. Met een overwinning zou Ajax in ieder geval een enorme stap zetten richting de derde plaats in de poule en mee blijven spelen om de tweede plaats die toegang geeft tot de volgende ronde van het miljoenenbal.

De Boer gaf nog geen duidelijkheid of Viergever of Zimling als controlerende middenvelder zal gaan spelen. ‘De keuze tussen die twee is ook afhankelijk van de tegenstander. Ik heb die keuze nu nog niet gemaakt.’

Related posts