De jeugdopleiding van Ajax kan beter: ‘Er ontstaat een somber beeld’

Columnist Frans van den Nieuwenhof van Voetbal International is niet onder de indruk van de spelers die momenteel uit de jeugdopleiding van Ajax doorstromen naar het eerste elftal. Van den Nieuwenhoven is van mening dat Ajax vooral spelers weghaalt bij andere clubs en dat er zelf maar weinig spelers daadwerkelijk opgeleid worden.

“De club is er ook in het vierde jaar na de Cruijff-revolutie niet in geslaagd om meerdere grote, creatieve spelers uit de eigen jeugdopleiding te laten doorstromen naar de A-selectie. Als we Davy Klaassen buiten beschouwing laten, ontstaat er een somber beeld. Van alle andere dertien middenvelders en aanvallers die Ajax bezit, is er niet één afkomstig uit Amsterdam en omgeving”, stelt de journalist in zijn column in Voetbal International.

Ook heefthij kritiek op Johan Cruijff en denkt hij dat Ajax de afgelopen jaren niet veel is opgeschoten. “De landstitels die Ajax de laatste seizoenen aaneenreeg, hebben de hoofdstad mild gemaakt. Van Cruijff horen we al een tijdje niets meer. Hij heeft zijn favoriete poppetjes op de hem geliefde plekken neergezet en daarmee alle weerstand gebroken. Cruijff streefde ernaar om Ajax dichter bij de Europese top te brengen. Dat is tot dusverre niet gelukt”, vindt hij.

Bron: Soccernews

Related posts