De Boer: ’Leuk terug te zijn in Olympisch Stadion’

Het bekerduel met JOS Watergraafsmeer roept bij Frank de Boer mooie herinneringen op. „Ajax heeft een mooie historie in het Olympisch Stadion. Het is daarom leuk daar terug te komen”, zegt de trainer. „Ik speelde daar graag en herinner me nog goed dat er altijd een fantastische sfeer in het stadion hing als we daar speelden.”

De Boer benut het treffen met de hoofdklasser om Jasper Cillessen, Joël Veltman, Kolbeinn Sigthorsson en Niklas Moisander een dag vrij te geven. „Zij zitten dus ook niet in de wedstrijdselectie”, aldus de coach die zijn elftal al bekendmaakte.

„Veel jongens die de afgelopen duels op de bank zaten, krijgen tegen JOS een kans. Ik heb mijn opstelling al klaar. Diederik Boer keept. Verder spelen ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lerin Duarte, Arek Milik, Ricardo Kishna en Lucas Andersen. Zij vormen de basisploeg.’’

De Boer eist dat zijn spelers vlijmscherp zijn. „Ik wil een gretig Ajax zien, dat JOS Watergraafsmeer geen schijn van kans geeft. We spelen tegen een hoofdklasser. Dan moet je gewoon een goede partij neerzetten en de wedstrijd ook zo snel mogelijk beslissen. De jongens die spelen mogen zich laten zien; ze mogen ons overtuigen. Normaal is dit een duel waarin je ook aan je vertrouwen kunt werken. Dat kan een mooie bijkomstigheid zijn.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts