Ajax Zaterdag verliest na strafschoppen van NEC: 3-5

Ruim twee uur lang was het verschil tussen een middenmoter uit de Topklasse en de koploper van de Jupiler League niet waarneembaar. Ajax Zaterdag verweerde zich kranig tegen NEC, leek zelfs op weg naar een stunt, maar bleef uiteindelijk toch met lege handen achter in het bekertoernooi. NEC was na strafschoppen met 5-3 te sterk. Voor de ploeg van Bart Logchies resteerde de complimenten.

Doorgaans is de voorspelbaarheid en verklaarbaarheid groot in duels tussen amateurs en profs. Met een gezonde portie werklust probeert het mindere getalenteerde team dan het kwaliteitsverschil te verdoezelen. Bij Ajax – NEC was daar geen sprake van. Zoals door aanvoerder Kevin de Visser aangekondigd gaat de Zaterdag 1 van eigen kracht uit. Met een gezonde portie lef en brutaliteit, zoals de Ajax-huisstijl voorstaat, wordt NEC bestreden.

Zoals een evenwichtige wedstrijd verdient, draait het uit op strafschoppen. Uitgerekend Metzemaekers, de maker van de 2-1, mist als eerste, bij de zesde strafschop. Die misser wordt Ajax Zaterdag fataal, want NEC benut alle strafschoppen. Toch gaat Ajax onder applaus van het veld. Even later zegt Logchies in de catacomben trots te zijn op zijn ploeg. ,,We hebben ons vandaag op een goede manier gepresenteerd. Het was een echte slijtageslag. We zijn drie keer dood gegaan, maar steeds weer opgestaan. Alle respect voor mijn ploeg.”

Logchies tot slot: ,,In de eerste helft konden we voetballend nog goed meegekomen. Daarna anticipeerden wij vooral en moesten zij creëren. Maar over de gehele wedstrijd hebben we niet veel weggegeven. Zij zijn eigenlijk alleen gevaarlijk geweest uit corners en vrije trappen. Het is jammer dat we nu met lege handen staan.”

Scoreverloop: 22. Ars 0-1, 30. Eloisghiri 1-1. 99. Metzemaekers 2-1, 101. Jahanbakhsh 2-2 (NEC wint na strafschoppen met 5-3).

Opstelling Ajax Zaterdag: Been, Owusu (84. Lammers), Abdulrahman, Meester, Schurman, De Visser, Van Zoolingen, Cameron, Bridji (78. Metzemaekers), Eloisghiri (67. Misa Danso), Kaya

Opstelling NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy (64. Leiwakabessy), Daemen, Breinburg, Santos (59. Limbombe), Jahanbakhsh, Ars, Foor (59. Mert)

Tekst: Ajax.nl

Related posts