Ajax en Moisander komen ‘binnen enkele weken’ met duidelijkheid

Niklas Moisander liet vorig seizoen weten dat hij wel wat voelde voor een avontuur in het buitenland. De centrale verdediger van Ajax was toen bezig aan zijn tweede jaar bij de landskampioen en vond de tijd rijp om eens over de grenzen te gaan kijken. In de zomer meldde zich echter geen interessante club voor de Fin, die gewoon bij Ajax bleef. Nu is de vraag of Moisander zijn contract gaat verlengen.

Een paar jaar geleden besloot Ajax dat spelers met een eenjarig contract op zak moeten bijtekenen of vertrekken. Die strenge politiek moest ervoor zorgen dat spelers niet transfervrij naar andere clubs zouden vertrekken. Moisander valt ook in die categorie en zijn toekomst is nu nog ongewis. Het lijkt erop dat hij gewoon zal bijtekenen tot medio 2016 en dan volgend jaar zomer opnieuw een poging waagt weg te komen.

De komende weken zal er duidelijkheid komen, weet het Algemeen Dagblad. Moisander speelde 58 wedstrijden in de Eredivisie voor Ajax en is aanvoerder, sinds het vertrek van Siem de Jong. Eerder kwam hij uit voor PEC Zwolle en AZ.

Tekst: Voetbalzone

Related posts