Talent van de Toekomst: ‘Nu Jong Ajax en dan De Boer overtuigen’

Ashraf El Mahdioui werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot het Talent van de Toekomst. Ondanks dat de Ajacied nog maar zeventien jaar is, hoopt hij dit seizoen al zijn debuut als profvoetballer te kunnen maken.

“Ik wil dit jaar nog mijn debuut gaan maken in Jong Ajax om zo ook te laten zien wat ik in huis heb”, zegt de ambitieuze middenvelder “De trainers overtuigen bij Jong Ajax, zodat ze daar niet meer om me heen kunnen. Ik bekijk het stap voor stap. Dit seizoen Jong Ajax, en dan uiteindelijk Frank de Boer zien te overtuigen.”

Een opvallend gegeven is dat El Mahdioui anderhalf jaar terug nog voor de amateurs van Zeeburgia speelde. “Maar ik dacht altijd al dat ik het niveau aan kon. Toen ik de stap naar Ajax maakte, wist ik dat het mijn kans was. Ik heb altijd mijn best gedaan en op die manier ben ik in de A2 terechtgekomen en naarmate het seizoen vorderde kwam ik in de A1 terecht. Ik trainde en speelde met nóg betere spelers. Daardoor ging ik zelf ook weer beter spelen.”

Tekst: Soccernews

Related posts