De Mos: ‘Eigenlijk is het een gouden week geweest voor Ajax’

Van een traditionele herfstdepressie bij Ajax gaat volgens Aad de Mos geen sprake zijn. De analist stelt dat de Amsterdammers schadevrij door een zware week zijn gekomen en verwacht dat de ploeg van coach Frank de Boer snel weer bij de top zal aansluiten.

“Ajax draait inderdaad niet geweldig, maar je kunt het ook van een andere kant bekijken: van Heracles, Paris Saint-Germain en feyenoord is niet verloren. Eigenlijk is het een gouden week geweest voor Ajax”, zegt De Mos in het Algemeen Dagblad. “Deze week heeft Ajax uiteindelijk weinig schade opgeleverd. Als Frank de Boer straks weer trainingsuren gaat maken en de puzzelstukjes weer in elkaar vallen, gaat Ajax gewoon weer een eind komen. Ook omdat de concurrentie faalt. Het zal tussen Ajax en psv gaan.”

Vorig jaar rond deze tijd verloor Ajax met 4-0 van de Eindhovenaren en werd Kenneth Vermeer, inmiddels doelman bij feyenoord, gepasseerd. Na de onverdiende winst in de Klassieker verwacht De Mos niet dat coach Frank de Boer hetzelfde gaat doen. Volgens de analist heeft de trainer de touwtjes stevig in handen. “Aan hem zal het niet liggen. De Boer doet niet aan verslappen, is nooit tevreden. De enige manier om spelers beter te maken. Dit komt wel weer goed.”

Tekst: Soccernews

Related posts