‘Of het me snel genoeg gaat? Nou, het liefst speel ik in Ajax 1 natuurlijk’

Bij het duel tussen Jong Ajax en Roda JC Kerkrade was Richairo Zivkovic de jongste speler bij de Amsterdammers, maar tevens de speler uit zijn team met de meeste Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam. De achttienjarige Zivkovic speelde bij FC Groningen al 33 wedstrijden op het hoogste niveau, maar komt bij zijn nieuwe club Ajax nog niet in aanmerking voor het eerste elftal.

De landskampioen wil Zivkovic laten rijpen bij Jong Ajax en daarom speelt de spits dit seizoen zijn wedstrijden niet in de Eredivisie, maar in de Jupiler League. “Of het me snel genoeg gaat? Nou, het liefst speel ik in Ajax 1 natuurlijk”, zei Zivkovic na de nederlaag van Jong Ajax bij Roda tegen FOX Sports. “Maar van een pestgevoel is geen sprake. Ik moet nu bij Jong Ajax laten zien dat ik een kans moet krijgen in Ajax 1. Je hoort me niet klagen.”

“Ik ben nog steeds dolgelukkig bij Ajax, natuurlijk”, benadrukt Zivkovic, die onlangs zijn contract in de Amsterdam ArenA met twee jaar verlengde en nu tot de zomer van 2019 vastligt bij Ajax. Hij speelde tegen Roda zijn vierde competitiewedstrijd voor Jong Ajax en scoorde alleen nog tegen Fortuna Sittard, een strafschop.

Tekst: Voetbalzone

Related posts