Kritiek op Cruijff: ‘Hij is gefrustreerd en reageert zijn woede op ons af’

De zestienjarige Mink Peeters verlaat de jeugdopleiding van Ajax voor die van Real Madrid en heeft daarmee veel stof doen opwaaien. Johan Cruijff, clubicoon van de Amsterdammers, sprak er eerder deze maand in zijn column schande van: “Hoe meer ik erover nadenk, hoe zieliger ik het vind.”

De vader van talent Peeters is niet blij met het schrijven van Nummer 14: “Hij vindt kennelijk dat jeugdspelers eerst moeten aantonen een Ajax-hart te hebben, door eerst een tijdje gratis en voor niets voor Ajax te spelen”, vertelt Peeters senior. “Dat is een mooie, idealistische gedachte, maar niet meer van deze tijd.”

“Clubs vergeten om hun eigen spelers tijdig een contract aan te bieden. Op die manier leidt Ajax spelers op voor de internationale topclubs, zonder er zelf beter van te worden”, klinkt het. “Cruijff heeft het beste met Ajax voor en is gefrustreerd dat zijn plannetje niet uitpakt en daarom reageert hij zich op ons af. We vinden het kwalijk dat hij zich heeft laten leiden door een verkeerde voorstelling van de gang van zaken, zonder zich precies af te vragen hoe het precies zit.”

Peeters ging in 2012 van PSV naar Ajax, waar hij voor Ajax C1, B2 en B1 uitkwam. De prestaties van de aanvaller bleven ook over de landsgrenzen niet onopgemerkt en maakt nu dus de overstap naar de cantera van de regerend Champions League-winnaar.

Bron: Voetbalzone

Related posts