Ajax pakt opnieuw volle winst in Klassieker: 0-1

Ajax is als overwinnaar uit de De Klassieker gekomen. De Ajacieden waren vooral in de eerste helft de onderliggende partij tegen feyenoord, maar kregen door een mooie vrije trap van Ricardo van Rhijn de kolkende Kuip uiteindelijk stil: 0-1. Ajax staat nu met twaalf punten op de tweede plaats, terwijl feyenoord zich maar net boven de degradatiezone begeeft.

Klik hier voor het fotoverslag van deze wedstrijd

feyenoord is na zes wedstrijden pas in het bezit van vijf punten en bezet de 15e plaats. Ajax hoeft alleen koploper psv voor zich te dulden. De Eindhovenaren hebben drie punten meer dan de regerend landskampioen. Dat Ajax na tien minuten met 1-0 leidde in De Kuip was een wonder van formaat. In de prille beginfase raakten Jordy Clasie, Ruben Schaken en Sven van Beek de lat namens feyenoord. Het eerste schot van Ajax vloog er in de vierde minuut direct in. Een zwabberende vrije trap van Van Rhijn verraste voormalig Ajax-doelman Kenneth Vermeer volledig.

feyenoord bleef ook na de geïncasseerde dreun domineren. Vlak voor rust kreeg Colin Kazım-Richards een bijna niet te missen kans, maar de Turk slaagde er toch in om Jasper Cillessen niet te passeren. Aan de andere kant had Vermeer nog stijlvol gered op een schot van Anwar El Ghazi. De aanvaller verving de geblesseerde Lasse Schöne.

feyenoord bleef ook in de tweede helft verwoede pogingen ondernemen om te scoren. Rutten zag dat het zijn verrassende basiself echter aan geluk ontbrak. Jean-Paul Boëtius stuitte een kwartier voor tijd met een kopbal op Cillessen. Ook in de slotfase kreeg feyenoord nog twee dotten van kansen, maar ook die gingen er niet in.

feyenoord – Ajax 0-1 (0-1)

‘5 Van Rhijn 0-1

Scheidsrechter: Blom

Toeschouwers: 47.000

Gele kaarten: Viergever Ajax)

Opstelling feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo(/78 Te Vrede), Nelom, Toornstra, El Ahmadi(/71 Vilhena), Clasie; Schaken(/71 Manu), Kazim-Richards, Boëtius

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo Van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Niki Zimling,(/71 Nick Viergever), Thulani Serero; Anwar El Ghazi,(/84 Ricardo Kishna), Kolbeinn Sigthórsson, Lucas Andersen(/61 Lerin Duarte)

 

 

Related posts