Zivkovic kan nederlaag van Jong Ajax bij rentree niet voorkomen

Roda JC Kerkrade gaat weer alleen aan kop in de Jupiler League. De Limburgers rekenden zaterdagavond met 1-0 af met de beloften van Ajax en hebben nu achttien punten, drie meer dan FC Eindhoven en NEC. Laatstgenoemde club komt later op de avond echter nog in actie tegen FC Emmen. Ajax blijft op negen punten steken.

Bij Ajax keerde Richairo Zivkovic terug van een schorsing en hij was de vervanger van Ricardo Kishna, die in de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit voor De Klassieker tegen Feyenoord. De Amsterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij in het Parkstad Limburg Stadion, maar verder dan een goede kans voor Zivkovic kwamen zij ook niet. De spits schoot na een lange steekbal van Leeroy Owusu over het doel van Bram Verbist. Na het rustsignaal klonk een voorzichtig fluitconcert, maar na de thee maakte Roda een beslist betere indruk.

Onder toeziend oog van minister en Roda JC-supporter Frans Timmermans opende Hicham Faik na 51 minuten de score: op aangeven van Frank de Demouge schoot de invaller goed binnen. Met een beetje geluk stond Roda na 55 minuten zelfs op een 0-3 voorsprong, want een inzet van Marc Höcher werd van de lijn gehaald en Bart Biemans kopte bij een hoekschop tegen de verste paal. Ajax hoopte een nederlaag nog af te kunnen wenden, maar dat lukte het team van Andries Ulderink en Jaap Stam niet.

Tekst: Voetbalzone

Related posts