Menno Pot: ‘Ajax moet zich kapot schamen, het is te gênant voor woorden’

De bekerwedstrijd tussen JOS Watergraafsmeer en Ajax van woensdag 24 september staat op losse schroeven omdat de Amsterdamse amateurclub niet alle kosten kan dekken. Columnist van NUsport Menno Pot vindt dat Ajax zich kapot moet schamen dat het het kleine clubje uit Amsterdam-Oost niet een beetje helpt.

JOS dreigt zich uit het bekertoernooi terug te moeten trekken, omdat het eigen onderkomen te weinig licht biedt voor een live-uitzending van FOX en het uit moet wijken naar het Olympisch Stadion. Dat eist echter een financiële garantie, en JOS kan die garantie niet bieden. Ondertussen blijft de helpende hand van Ajax. De club moet zich kapot schamen, meent Pot.

“De enige reden waarom juist de wedstrijd van JOS zo nodig live op FOX moet, en er dus beter kunstlicht moet komen, is het feit dat de tegenstander Ajax heet. En alleen omdat er Ajax-supporters komen, is de veiligheid een zorg. JOS heeft domweg het geld niet om in te staan voor schade aan het Olympisch Stadion”, schrijft Pot.

“JOS de pineut omdat FOX per se Ajax wil uitzenden… een betere reden om Against Modern Football te zijn, kun je nauwelijks verzinnen. Ajax voelt zich vooralsnog niet geroepen om voor enkele tienduizenden euro’s dit historische avondje Amsterdams bekervoetbal te redden. Het is te gênant voor woorden”, vervolgt Pot, die het maar een hypocriete bedoeling vindt. “Wie op het niveau van zijn eigen stad niet bereid is tot een vorm van morele Financial Fair Play moet er op Europees niveau ook maar niet meer over zaniken, stel ik voor.”

Tekst: Soccernews

Related posts