‘Ik had ook niet verwacht dat we met z’n drieën bij Ajax zouden spelen’

Ajax speelde woensdagavond in eigen huis gelijk (1-1) tegen Paris Saint-Germain en dat was een goed begin voor de landskampioen. Lasse Schöne schoot de club weer eens te hulp, maar er waren voor meer spelers voorname rollen weggelegd. Zo prees Frank de Boer zijn keeper Jasper Cillessen en sprak hij complimenteus over Niki Zimling, die als invaller de gehele tweede helft meedeed. Het complete trio heeft een verleden bij NEC liggen.

NEC degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie, terwijl het toch geen slecht elftal had staan. Schöne weet het ook nog goed. Hij stapte in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC naar Ajax, een jaar nadat Cillessen die stap al zette; deze zomer kwam Zimling er op de valreep bij als huurling. In het Algemeen Dagblad zegt Schöne lachend dat Ajax misschien maar eens wat vaker moet scouten in De Goffert.

“Maar serieus: wij hebben bij NEC een paar jaar lang goede elftallen gehad, speelden zelfs de achtste finales om de UEFA Cup. Ik had drie, vier jaar geleden ook niet verwacht dat we nu met z’n drieën bij Ajax zouden spelen”, aldus de Deen. Bij zijn oude club was hij een aanvallende middenvelder; bij Ajax wordt hij vooral gebruikt als rechtsbuiten. Ajax wil graag met Schöne praten over contractverlenging.

Tekst: Voetbalzone

Related posts