Amsterdamse derby in bekertoernooi afgewerkt in Olympisch Stadion

Ajax zal volgende week terugkeren in het Olympisch Stadion, het stadion waar het in het verleden zoveel mooie wedstrijden heeft afgewerkt. De Amsterdammers nemen het in het bekertoernooi op tegen JOS Watergraafsmeer, dat Ajax niet op het eigen complex kon verwelkomen. De landskampioen maakt nu bekend dat het bekerduel in het Olympisch Stadion gespeeld wordt.

De wedstrijd tussen de twee Amsterdamse ploegen wordt live uitgezonden door FOX Sports, maar de lichtmasten op het sportpark Drieburg in Amsterdam-Oost van JOS zijn niet goed genoeg. Daarom kwam het Olympisch Stadion in beeld. Voor dit stadion werd echter een borgsom van 80.000 euro gevraagd en dat is voor de amateurs van JOS veel te veel geld.

Er was even sprake van dat JOS zich zou terugtrekken uit het bekertoernooi, maar dat bericht werd al snel ontkend door voorzitter Joop Vlug. Er is nu blijkbaar een oplossing gevonden, want Ajax maakt bekend dat de wedstrijd tegen JOS op woensdag 24 september (18.30 uur) in het Olympisch Stadion afgewerkt zal gaan worden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts