‘Jongens als Ziyech of Tadic had ik graag bij Ajax gezien’

Peter R. de Vries is naast misdaadjournalist ook hartstochtelijk supporter van Ajax. In een interview met De Betweters zet de tv-persoonlijkheid vraagtekens bij het zuinige transferbeleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

De Vries weet wel hoe hij honderd miljoen euro zou besteden: ”Verbeter de jeugdopleiding nog een stuk, investeer daarin, zorg dat je jongens als Daley Blind opleidt, vasthoudt en uiteindelijk verkoopt. Koop daarnaast in Nederland de toppers op zoals we ooit Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez hebben gehad. Jongens als Hakim Ziyech of Dusan Tadic had ik graag bij Ajax gezien. Waar ik ook van opkeek, is dat FC Twente Kamohelo Mokotjo bijna voor niets ophaalde.”

De Ajax-aanhanger heeft ook een mening over de talentvolle Anwar El Ghazi, die onlangs tegen AZ de trukendoos open gooide. Het kwam hem op een stevige reprimande van Frank de Boer te staan: ”Ik kom voor zo’n trucje naar het stadion, dat vind ik leuk om te zien”, stelt De Vries. ”Begrijp je dan niet dat wij dat als fans geweldige vinden en dat we daarvoor een seizoenskaart kopen? Stimuleer dat talent en zeg: ‘gooi er nog maar eens een schaar uit’.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts