Ibrahimovic: ‘Het was geweldig weer bij Ajax te zijn, ik voelde me welkom’

Zlatan Ibrahimovic kwam dinsdag met Paris Saint-Germain aan in Nederland voor de wedstrijd tegen zijn ex-club Ajax. De Zweedse topspits speelde in het verleden zelf in Amsterdam en was er geliefd: dat bleek wel uit de spandoeken in het stadion en het applaus dat hij in ontvangst mocht nemen. Dat hij met zijn team niet verder kwam dan 1-1 vond hij geen ramp, al benadrukte hij dat Paris Saint-Germain wel efficiënter had moeten zijn.

“Het was geweldig om hier weer te zijn”, gaf Ibrahimovic na de wedstrijd te kennen aan de NOS. Hij was er in het verleden al twee keer eerder: een paar weken na zijn vertrek stond hij met Juventus alweer in de ArenA en won hij met de Italianen met 0-1: scoren lukte hem toen niet. Ook in de return van de Champions League-groepsfase won Juventus, maar weer was het niet Zlatan die scoorde. Zes jaar later trof de Zweed zijn oude club met AC Milan en maakte hij één doelpunt in twee duels.

Nu maakte Ibrahimovic voor de derde keer een wedstrijd in Amsterdam mee tegen zijn oude club. “Ik heb me heel welkom gevoeld, net als de andere keren. Het is speciaal om weer in de Amsterdam ArenA te spelen, de sfeer was goed. Hier is alles voor mij begonnen, dus ik vond het bijzonder. Ajax heeft een erg jong elftal, maar ze spelen goed, zoals ik het van ze ken”, sprak Ibrahimovic lovend.
“Ik denk alleen wel dat we ze pijn hadden moeten doen, met de kansen die we daarvoor kregen. Dat deden we niet en we kregen er één tegen, dus gaan we hier weg met een punt. Is dat positief of negatief? Als ik naar de kansen kijk, negatief. Maar het is pas de eerste wedstrijd en er zijn er nog meer te gaan”, sloot de Zweed af. Op de vraag of hij ooit nog terug zal keren bij Ajax, antwoordde hij lachend: “Oei, lastige vraag. Ik kan beloven dat ik naar wedstrijden kan komen kijken.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts

1 Comment

Comments are closed.