Ajax verraste Maxwell: ‘De speelwijze, de driehoekjes: mooi om te zien’

Maxwell keerde woensdagavond terug bij zijn oude club Ajax. De 33-jarige vleugelverdediger speelde van 2001 tot 2006 in Amsterdam en beleefde daarna avonturen in Italië en Spanje. Nu is hij bezig aan zijn vierde seizoen op de vleugel bij Paris Saint-Germain en met die club bleef hij op 1-1 steken bij Ajax. Een gevolg van het niet afronden van de eigen kansen, constateerde Maxwell na afloop in gesprek met de NOS.

“We hadden niet verwacht dat ze vanaf het begin druk zouden zetten naar voren en de opbouw zouden verstoren. Dat is juist één van onze kwaliteiten, dus dat maakte het ons een beetje moeilijk. In de tweede helft hadden ze het balbezit onder controle, wij gaven daarbij ook teveel ruimte weg”, aldus de Braziliaanse back. “Uiteindelijk betaalden we daar de tol voor. We konden het afmaken, maar deden dat niet.”

Maxwell vond dat het elftal van Frank de Boer op typische Ajax-wijze ten strijde trok tegen Paris Saint-Germain. “De mentaliteit en filosofie zijn nog steeds hetzelfde: de speelwijze, de driehoekjes, de manier waarop ze vanaf de vleugels naar binnen trekken. Het is mooi om ze te zien spelen. Ze missen wel ervaring, maar ze hebben laten zien dat ze getalenteerd zijn”, aldus Maxwell.

Tekst: Voetbalzone

Related posts