De Boer loopt tegen muur bij Ajax: ‘Dan schiet ik wel even uit mijn vel’

Frank de Boer merkt aan zichzelf dat hij het regelmatig moeilijk heeft met de instelling van enkele spelers bij Ajax. De coach is van mening dat sommige, vaak jonge spelers niet beseffen wat het vak van profvoetballer vergt.

“Ik behandel mijn voetballers als volwaardige profs. Maar als ik uitleg dat iedereen vóór de training zijn eigen programmaatje moet afdraaien – de één doet wat extra oefeningen voor zijn rug, de ander voor zijn bovenbenen – en er staan dan drie van die jonge gasten tien minuten voor de training nog vrolijk te tafeltennissen, dan denk ik: praat ik Russisch of zo?”, aldus De Boer in gesprek met Het Parool.

De Boer bevestigt dat hij erg boos kan worden op die momenten. “Op zo’n moment ga ik wel even uit mijn plaat. Jonge voetballers moeten het besef krijgen wat profvoetbal inhoudt.

Tekst: Soccernews

Related posts