Ajax begint Champions League met 1-1 tegen slordig PSG

Ajax is uitstekend aan het nieuwe seizoen in de Champions League begonnen. De Ajacieden liepen lange tijd achter de feiten aan tegen Paris Saint-Germain, maar profiteerden via Lasse Schöne optimaal van het gebrek aan efficiëntie bij de Franse topclub: 1-1

Klik hier voor het fotoverslag

De grote Franse krant L’Equipe liep in zijn editie van woensdagochtend wat op de feiten vooruit. Op de voorpagina toonde men een foto waarop Paris Saint-Germain als winnaar van de Champions League te zien was en Zlatan Ibrahimovic hief de Cup met de Grote Oren als een trotse aanvoerder omhoog. De Qatarese eigenaren van de club nemen dit seizoen ook met niets minder genoegen dan de grootste prijs in Europa en zullen dan ook niet geheel tevreden terugkijken op de start van het toernooi.

Ajax wist bijna een kwartier stand te houden totdat Nicolai Boilesen in het eigen strafschopgebied in de fout ging. De Deense verdediger tastte bij een duel met Lucas mis en ging onderuit en daar maakte de Brazilaan handig gebruikt van. Zijn voorzet kwam eerst terecht bij Zlatan, die zijn inzet nog gekeerd zag op de lijn, maar in de rebound tekende Edinson Cavani toch voor de 1-0.

In de eerste 45 minuten was er nauwelijks dreiging van de kant van Ajax. PSG, met de drie ex-Ajacieden Zlatan, Maxwell en Gregory van der Wiel in de basis, kwam geen seconde in de problemen. De Fransen hoefden zich nauwelijks in te spannen. Het eerste kansje kregen de Amsterdammers pas in de 37e minuut, maar het schot van Lasse Schöne van buiten de zestien meter werd geblokt door de PSG-verdediging.

Meteen na rust kreeg Lucas een uitgelezen kans de Fransen op 2-0 te brengen. Na een knullige actie van Niklas Moisander, die de bal van zijn voet liet springen, faalde hij oog-in-oog met Ajax-doelman Jasper Cillessen. In de tweede helft kwam er meer vuur en dynamiek in de wedstrijd. Aan de kant van Ajax waren er wat kansjes voor Niki Zimling en Davy Klaassen, maar het bleef PSG dat de beste mogelijkheden had om te scoren. Zo ging een kopbal van Marquinhos na een vrije trap maar net naast.

Een kwartier voor tijd kwam de kentering. Schöne schoot een vrij trap keihard achter doelman Salvatore Sirigu en de ArenA ging uit zijn dak. Een paar minuutjes later had de Deen zelfs de 2-1 op zijn sloffen maar dit keer knalde hij de vrije trap vol op de paal. Daarna waren er over en weer nog kansen op een doelpunt.

Ajax – Paris Saint-Germain 1-1 (0-1)

’14 Cavani 0-1

’74 Schöne 1-1

Scheidsrechter: Stark(Dui)

Gele kaarten: Klaassen, Veltman, El Ghazi, Serero (Ajax), Marquinhos (PSG)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Nick Viergever,(/46 Niki Zimling) Thulani Serero; Lasse Schöne,(/82 Arkadius Milik) Kolbeinn Sigthórsson,(/61 Anwar El Ghazi) Lucas Andersen.

Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell; Matuidi, Motta, Verratti,(/81 Pastore) Lucas,(/81 Lavezzi), Ibrahimovic, Cavani

 

 

 

 

Related posts