Technisch hart Ajax al op zoek naar ‘juiste opvolger’ voor De Boer

Ajax houdt er rekening mee dat Frank de Boer na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer bij de club. De oefenmeester gaf na het afgelopen kampioenschap al aan dat hij het gevoel heeft dat hij klaar is voor het buitenland en had wel interesse in de trainersbaan bij Tottenham Hotspur. De Londenaren kozen echter voor Mauricio Pochettino en De Boer voelde zelf niets voor Internazionale.

De succescoach bleef zodoende bij Ajax, maar zou na dit jaar alsnog kunnen vertrekken. “Het technisch hart, met daarin Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Marc Overmars, is ermee bezig om, mocht Frank vertrekken, een juiste opvolger te vinden die in onze filosofie past”, zei marketingdirecteur Edwin van der Sar, die maandag te gast was bij RTL Late Night.

De Boer staat sinds december 2010 voor de groep bij Ajax en is de langstzittende hoofdtrainer in de Eredivisie. Hij werd vier keer op rij kampioen met de Amsterdammers en wil dit seizoen geschiedenis schrijven, door als eerste coach vijf titels op rij te pakken in de Eredivisie. Bovendien is het doel om dit jaar met Ajax te overwinteren in de Champions League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts