‘Ibrahimovic en ik waren dezelfde types: echte jongens van de straat’

Andy van der Meyde is slechts twee jaar ouder dan Zlatan Ibrahimovic, maar terwijl de Zweedse spits bij Paris Saint-Germain nog altijd actief is in de top van Europa, speelde zijn voormalig ploeggenoot begin 2009 al zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Tijdens hun gezamenlijke tijd bij Ajax konden Ibrahimovic en de nu 34-jarige Van der Meyde het uitstekend met elkaar vinden.

De voormalig vleugelaanvaller, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Amsterdamse club, weet nog dat Ibracadabra in 2001 overkwam van Malmö FF. “Zlatan en ik zagen elkaar voor het eerst op de trap bij het spelershome van Ajax. Het voelde direct goed. Het was gelijk raak”, kijkt Van der Meyde in gesprek met Goal terug op zijn eerste ontmoeting met de Zweed.

“We maakten grappen over en weer en spraken over van alles en nog wat. We hadden snel een klik. We waren dezelfde types: echte jongens van de straat.” Zeventienvoudig Oranje-international Van der Meyde, die Ajax in 2003 verruilde voor Internazionale, sloot zijn carrière in 2009 af bij Everton. Ibrahimovic vertrok een jaar later uit Amsterdam en belandde via Juventus, Inter, Barcelona en AC Milan bij PSG, dat woensdag in de Champions League op bezoek komt bij Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts