Jong Ajax voorkomt blamage en wint na drie nederlagen op rij

Jong Ajax heeft na drie nederlagen op rij weer een overwinning geboekt in de Jupiler League. Het team van Jaap Stam en Andries Ulderink gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Sparta Rotterdam, maar won door twee late doelpunten alsnog met 4-2.

Ricardo Kishna liet zich in de eerste helft gelden. De aanvaller, die net als onder anderen Jaïro Riedewald in de basis stond, was steevast dreigend en leverde na tien minuten de assist voor het doelpunt van Danny Bakker. Ajax was de bovenliggende partij, maar Sparta kreeg ook een aantal mogelijkheden. Zo ging een kopbal uit een hoekschop net naast en werd verdediger Kenny Tete gedwongen een bal van de doellijn te halen. De Amsterdammers verdubbelden na een klein uur de marge door toedoen van Elton Acolatse.

Aan die goal gingen overigens pogingen van Queensy Menig (lat) en Acolatse (paal) vooraf. Onder toeziend oog van Frank de Boer en Sjaak Swart gaf Ajax de voorsprong echter helemaal weg. Huseyin Dogan tekende voor de aansluitingstreffer en Johan Voskamp zorgde met een kopbal voor de 2-2. Ajax greep echter toch nog een zege door een goal van Sam Hendriks. In de slotfase hield doelman Peter Leeuwenburgh zijn elftal op de been en Sheraldo Becker maakte er vervolgens nog 4-2 van.

Bron: Voetbalzone

Related posts