Ik volg alles op de voet en hoop altijd dat Ajax wint, behalve woensdag dan’

Ajax krijgt woensdag bezoek van twee oude bekenden, als de Amsterdammers het in de Champions League opnemen tegen Paris Saint-Germain: Zlatan Ibrahimovic zette via Ajax de stap naar de Europese top en Gregory van der Wiel speelde zelfs vanaf zijn achtste voor de club.

De Nederlandse rechtsback, die twee jaar geleden naar Parijs verhuisde, staat aan de vooravond van een bijzonder duel. “Het is echt heel speciaal voor mij om Ajax te treffen”, vertelt de 37-voudig Oranje-international, die in totaal zestien jaar lang voor de Amsterdamse club uitkwam, aan De Telegraaf. “Van kleins af aan ben ik al Ajax-fan. Nu nog steeds eigenlijk”, geeft de vleugelverdediger toe.

Van der Wiel is ‘zijn’ club nooit uit het oog verloren, sinds hij in de zomer van 2012 naar PSG verkaste. “Ik volg elke wedstrijd op de voet en hoop altijd dat Ajax wint”, zegt hij. “Behalve woensdag dan”, haast de rechtsback zich daaraan toe te voegen. Ajax en de kampioen van Frankrijk gaan samen met Barcelona en APOEL Nicosia uitmaken welke twee ploegen doorgaan naar de volgende ronde in de Champions League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts