Duitse toparbiter leidt duel Ajax bij terugkeer in Champions League

Ajax speelt woensdagavond zijn eerste wedstrijd in de Champions League sinds december vorig jaar. De Ajacieden  betreden als kampioen van Nederland de groepsfase en meten allereerst thuis de krachten met Paris Saint-Germain. Die wedstrijd moet in goede banen worden geleid door de Duitse scheidsrechter Wolfgang Stark.

De 44-jarige Stark wordt al jaren gerekend tot de groep betere arbiters op de Europese velden. Vorig seizoen kreeg hij geen wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League, maar floot hij wel twee groepsduels. Milan-Celtic was er daar één van. In de Europa League nam hij na de winterstop nog de kwartfinale-wedstrijd tussen FC Porto en Sevilla op zich.

Vorig seizoen bleef het voor Ajax bij zes Champions League-wedstrijden. Uit de eerste drie duels haalde men slechts een punt tegen Barcelona, AC Milan en Celtic, maar daarna kwam de ommekeer. Celtic en Barcelona verloren allebei in Amsterdam en daarna moest de club nog naar San Siro. Na een 0-0 gelijkspel restte slechts de derde plaats.

Tekst: Voetbalzone

Related posts