Ajax mist wat: ‘Daarom had ik graag Van der Vaart bij Ajax terug gezien’

Bij Ajax is er weinig hoop op het succes in de Champions League waar de club zo naar smacht. Volgens veel kenners mist de huidige selectie de extra kwaliteit die nodig is om het topclubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain echt moeilijk te maken.

Volgens Marc Overmars is de huidige selectie de beste sinds jaren, maar een echte topper springt er niet uit. “Grote namen hebben we momenteel niet”, zegt clubicoon Sjaak Swart in het Algemeen Dagblad. “Er is niemand die het verschil kan maken, die het team kan dragen.”

“Daarom had ik graag Rafael van der Vaart bij Ajax terug gezien. Die heeft iets extra’s, een pass, een ingeving, kan uit het niets een goal maken”, gaat Swart verder. “Talent hebben we genoeg, maar vooral op het middenveld mis je iets. Daar zorgde Daley voor écht voetbal. Nu is het schuiffie, schuiffie en dan de bal weer terug.”

Er mist in Amsterdam dus een speler die voor extra opwinding kan zorgen, waardoor er van spectaculaire wedstrijden in de Arena nauwelijks nog sprake is. Toch is er nog hoop. “In de Champions League, tegen grote teams, dan gebeuren er toch weer andere dingen. Dat heb je tegen Barcelona en AC Milan vorig jaar gezien.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts