Blind beleeft droomdebuut: ‘Ik hoop dat dit het begin is van iets moois’

Daley Blind kan tevreden terugkijken op zijn debuut bij Manchester United. De middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd tegen Queens Park Rangers en het elftal van Louis van Gaal won ook met 4-0. “Ik voel me al helemaal thuis bij United”, zo vertelde de Oranje-international na afloop in de Engelse pers.

“Dat komt doordat in de voetballerij iedereen dezelfde taal spreekt. Ik spreek ook al een beetje Engels, dus ik kan wel met mijn medespelers communiceren. Iedereen heette mij van harte welkom. Dit voelt heel goed”, aldus Blind. De van Ajax overgekomen linkspoot zei te hopen dat de zege op QPR de opmaat is voor ‘iets moois’: “Daar hoop ik op.”

Volgens Blind presenteerde Manchester United zich zondagavond als een ‘echt team’: “Het baltempo was hoog en daardoor creëerden we veel kansen en hebben we ruim gewonnen. Iedereen ging voor elkaar door het vuur. Bij balverlies zetten we met z’n allen druk om de bal zo snel mogelijk terug te krijgen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts