De Boer vergeet kritisch te zijn en kiest woensdag voor Sigthórsson

Frank de Boer valt dit seizoen in herhaling als hij wedstrijden van Ajax mag analyseren. “We vergaten ons zelf te belonen en geven toch weer makkelijk een doelpunt weg”, zei hij na de zege van zijn ploeg op Heracles Almelo (2-1). Frank de Boer zei na afloop van de zege op Heracles dat hij blij was met het optreden van Milik die twee keer scoorde, maar zei direct dat Sigthórsson woensdag weer de voorkeur zal krijgen als Ajax tegen Paris Saint-Germain speelt in de groepsfase van de Champions League.. Milik moet zijn basisplaats nog verdienen. “Voor hem is het in ieder geval heerlijk dat hij nu heeft gescoord”.

“We staan bij rust met 2-0 voor, maar het had ook wel 3-0 of 4-0 mogen zijn”, zei De Boer. “In de tweede helft beginnen we goed, maar verzuimen we de wedstrijd weer met nog een doelpunt dood te maken. Er kan altijd een balletje verkeerd vallen. Dat zie je maar weer in de slotfase toen Weghorst raak kopte. Natuurlijk is die jongen lang, maar daar moeten onze verdedigers beter op anticiperen.”

“Nu zat ik toch nog met samengeknepen billen op de bank. Dat was niet nodig geweest. Gelukkig hebben we gewonnen. Dat was het belangrijkste”, besloot De Boer, die volledig voorbij ging aan het feit dat Ajax een wel erg matige wedstrijd op de mat legde.

Bron: NOS

 

Related posts