Ajax zei nee tegen ‘heel goede spits’

Marc Overmars bekent zaterdag in gesprek met Telesport dat Ajax ‘een heel goede spits’ had kunnen hebben. De directeur voetbalzaken wilde de aanvaller echter niet halen, dit vanwege het feit dat de speler eigendom is van een investeringsmaatschappij.

,,We willen we baas in eigen huis blijven. In het voetbal duiken steeds meer investeringsmaatschappijen op. En die benaderen ons ook”, stelt Overmars. “Ajax had een heel goede spits kunnen krijgen, waardoor ik achterover had kunnen leunen in mijn tribunestoel. Hij was een schot in de roos geweest, maar slechts voor een klein gedeelte van ons. Dan bied je een fantastisch podium en gaat de investeringsmaatschappij met het grote geld aan de haal. Dus zeggen we in zo’n geval: nee.”

Ajax huurde deze zomer spits Arkadiusz Milik van Bayer Leverkusen en nam Richairo Zivkovic over van FC Groningen. Met Kolbeinn Sigþórsson had de club al een centrumaanvaller in huis.

Tekst: De Telegraaf

Related posts