Cruijff heeft ‘weinig chemie’ met Van Gaal: ‘Ik deel zijn visie niet’

Manchester United heeft een dramatisch seizoen achter de rug en er werd circa 200 miljoen euro uitgegeven aan Ángel Di María, Radamel Falcao, Daley Blind, Marcos Rojo, Luke Shaw en Ander Herrera. Voetballegende Johan Cruijff verwacht desondanks dat manager Louis van Gaal het lastig gaat krijgen om het op de rit te krijgen.

“Het grote probleem wordt om al deze spelers op de juiste wijze te managen. Individueel zijn het allemaal geweldige spelers, maar ze moeten wel als een team opereren. Bij Barcelona zie ik hetzelfde, met Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar”, laat Cruijff optekenen in The Guardian. “Het volgende probleem is dat alle spelers beroemd zijn. Ze verdienen veel geld met activiteiten op en naast het veld. Hoe maak je een team van zoveel ego’s? Dat is bij Manchester United het belangrijkste doel.”

Cruijff geeft maar weer eens aan dat hij ‘weinig chemie’ heeft met Van Gaal. “Hij heeft een goede visie, maar ik deel die niet. Hij smeedt zijn tactieken op een militaristische manier. Ik ben iemand die wil dat individuen voor zichzelf denken en denk meer vanuit balbezit.” Cruijff verwacht dat niet dat Van Gaal een volledig seizoen nodig heeft om er een echte ploeg van te maken. “Maar dat wil niet zeggen dat ze kampioen worden. De kwaliteit van zijn spelers staat buiten kijf, maar van een dergelijke verzameling spelers een winnend elftal smeden is gewoon een heel moeilijk project.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts