‘Ajax stuitte op onwil van Barcelona in jacht op aanvallend toptalent’

Ajax is er niet in geslaagd om voor het derde jaar op rij een talentvolle speler te huren van Barcelona. El Mundo Deportivo meldt donderdag dat diverse Europese (top)clubs deze zomer hebben geïnformeerd naar de beschikbare talenten uit de bewierookte jeugdopleiding. Tussen de geïnteresseerden zat ook Ajax, dat vorig seizoen Bojan Krkic nog een jaar lang op de loonlijst had staan.

De kleine aanvaller werd voorafgegaan door Isaac Cuenca, die in de winter van 2012 een huurcontract voor een half seizoen afsloot in Amsterdam. Dit keer zou de interesse van de Amsterdammers zijn uitgegaan naar de aanvallers Munir El Haddadi, Adama Traoré en Jean Marie Dongou. Ook club als Manchester United, Chelsea, Juventus, Arsenal en Valencia toonden interesse.

Ajax ving echter bot en inmiddels is wel duidelijk waarom. Vooral de negentienjarige El Haddadi staat er goed op bij de technische leiding en mocht al zijn debuut maken in de hoofdmacht. De getructe aanvaller werd zelfs opgenomen in de Spaanse selectie van bondscoach Vicente del Bosque en maakte afgelopen maandag zijn debuut. Dongou en Traoré maakten vorig seizoen al hun debuut voor los Azulgrana, maar moeten vooralsnog geduld betrachten.

Tekst: Voetbalzone

Related posts