Sneijder kreeg geen belletje van Ajax: ‘En dat hoeft ook niet’

De succesvolle loopbaan van Wesley Sneijder kreeg bij Ajax gestalte, maar de aanvallende middenvelder aast niet op een spoedige terugkeer in Amsterdam. De international is op zijn plaats bij Galatasaray.

”Ik ben afgelopen zomer nog niet gebeld door Ajax en dat hoeft van mij ook nog niet”, citeert Voetbal International de geboren Utrechter. ”In de verdere toekomst weet je nooit hoe de dingen gaan lopen, dan zal ik alle opties open houden. Maar voorlopig zie ik een terugkeer naar Nederland nog niet zitten.”

Over de belangstelling van Ajax voor Samuel Eto’, die uiteindelijk naar Everton vertrok, heeft Sneijder ook een duidelijke mening: ”Ik ken Eto’o langer dan vandaag en heb geen moment geloofd dat hij naar Ajax zou gaan. Als ze hem die achttien miljoen winst op Daley hadden gegeven, had hij het misschien overwogen.”

‘Al weet ik dat hij wél gecharmeerd is van de club. In onze tijd bij Inter zei hij dat hij ooit wel eens bij Ajax zou willen spelen. Hij vond de uitstraling mooi, het voetbal, de historie. Maar als puntje bij paaltje komt maken dit soort spelers een andere keuze. Hij was vorig seizoen nog belangrijk bij Chelsea. Dan is het logischer dat hij voor een club uit een topcompetitie met een topsalaris kiest”, aldus de Nederlander in Turkse dienst.

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts