Mulder: ‘Hull City wint nog eerder de Champions League dan Ajax’

Ajax wacht opnieuw enkele loodzware wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Naast viervoudig winnaar Barcelona komt het sterke Paris Saint-Germain naar de Amsterdam ArenA. Tijd dus voor een voorbeschouwing met enkele prominenten.

Oud-trainer Henk ten Cate ziet het allemaal somber in: ”Ik kan me heel goed voorstellen hoe De Boer zich nu moet voelen”, zegt hij in Voetbal International. ”Ajax heeft zoals gewoonlijk weer kwaliteit ingeleverd met het vertrek van Siem de Jong en Daley Blind. En dan ook nog vlak voor de transferdeadline. Daar kun je niet op anticiperen; wat je ervoor terugkrijgt is altijd minder. Dat gebeurde bij mij ook toen Ryan Babel, Tom de Mul en Wesley Sneijder werden verkocht.”

‘Mister Ajax’ Sjaak Swart denkt dat de invloed van het grote geld allesbepalend is: ”Kijk naar de tegenstanders in de Champions League. Barcelona en PSG spenderen gewoon 200 miljoen aan nieuwe spelers. Daar kunnen Nederlandse clubs gewoon niet tegenop. Geef Frank de Boer ook 200 miljoen en hij heeft een internationaal topteam. Maar bij Ajax kan het geld in de kas maar één keer uitgegeven worden. Maar clubs als Manchester United hebben komend jaar gewoon weer datzelfde bedrag te besteden. De verschillen zullen zo alleen maar groter worden.”

”Ajax in de Champions League, ik heb er een hard hoofd in”, stelt analist en voetballiefhebber Jan Mulder. ”Het zijn volgroeide junioren en ik vrees dat dit elftal minder gewapend is dan de ploeg die een paar jaar geleden in Madrid tegen Real zo weggespeeld werd. Ajax wil zo graag die CL in en dat begrijp ik wel. Het levert geld op, maar dat geven ze niet uit en je haalt die clubs van oliesjeiks nooit meer in. Vergeet die Champions League. Hull City wint ‘m nog eerder dan Ajax. De kans dat een Nederlandse club ooit nog een Europa Cup wint, is geloven in Sinterklaas. Beter kun je als Ajax tegen de UEFA zeggen: ‘Wij doen niet meer mee’.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts