14e open dag Cruijff Foundation druk bezocht (Incl video)

Het Olympisch stadion was vandaag het toneel voor de 14e open dag van de Johan Cruyff Foundation. Ruim duizend kinderen, valide en minder valide, beoefenden meer dan 30 verschillende sporten.

Sporten varieerden van softbal en hordelopen tot natuurlijk voetbal. De gelukkigen mochten ‘hun’ sport zelfs nog even met Johan zelf doen. Aan de zwerm handtekeningenvragers was te zien waar Cruyff zich in het stadion bevond, gelukkig kreeg AT5 hem ook nog even te pakken.

Hoewel het al zijn 14e open dag is, haalt Cruyff toch nog steeds plezier uit het evenement: ‘Het belangrijkste vind ik, een minder valide denkt niet aan wat hij niet heeft, maar denkt alleen maar om beter te maken wat hij wel heeft. Dat is voor ons, validen, een geschenk uit de hemel. Want wij verzinnen altijd wel, ik heb hoofdpijn, het ging net niet want… We hebben altijd wel een excuus’, zo zegt Cruyff.

Tekst: AT5

Related posts