‘Iedereen hoort dat ik die Pool ben die aan Lewandowski doet denken’

Ajax was in de zomer op zoek naar een grote, sterke spits en kwam uit bij Arek Milik. De aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Bayer Leverkusen en was in de voorbereiding en in de eerste competitiewedstrijd de eerste keus in de Amsterdamse aanval. Milik raakte zijn basisplaats echter al snel kwijt aan Kolbeinn Sigthórsson en wacht nu op de bank op een nieuwe kans.

Milik mocht dit seizoen alleen nog een uur meedoen tegen Vitesse en maakte in dit duel geen grootse indruk. De Pool blijft strijdbaar: “Ik wil bewijzen dat ik absoluut goed kan voetballen”, zegt hij in gesprek met Polska Times. “Ik ben nog steeds jong, pas twintig jaar, en er wordt veel van me verwacht. Dat mag ook. Alleen hoort iedereen dat ik die jonge Pool ben die aan Lewandowski doet denken. Dat voelt een beetje ongemakkelijk.”

“Ik vind het geen belediging, absoluut niet, maar Robert en ik zijn hele andere spelers”, benadrukt Milik. “Het is onvermijdelijk dat er vergelijkingen worden gemaakt, maar ik ben vooral bezig met mezelf. Ik weet dat ik slecht heb gespeeld, maar wat eraan schort, valt moeilijk te zeggen. Tijdens de voorbereiding ging het best aardig. Het is mijn verantwoordelijkheid beter te worden en daar doe ik alles voor.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts