‘Als mij dat niet lukt, dan is vertrekken bij Ajax zeker een optie’

Mike van der Hoorn wil dit seizoen definitief doorbreken bij Ajax. De 21-jarige verdediger heeft geen trek in nog een mager seizoen en erkent dat hij overweegt op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging als hij ook deze voetbaljaargang niet voldoende aan spelen toekomt.

Van der Hoorn ging vorig jaar zomer van FC Utrecht naar Ajax en beleefde een teleurstellend eerste seizoen. “Sommige spelers staan er meteen, andere jongens moeten wat meer geduld hebben. Dat laatste geldt ook voor mij. Alleen kan ik niet eeuwig blijven wachten.”

Het moet dit jaar anders, zo benadrukt Van der Hoorn in gesprek met Voetbal International. “Lukt dat niet, dan is vertrekken zeker een optie. Je moet eerlijk zijn tegen jezelf.” Vorig seizoen kwam de verdediger niet verder dan drie Eredivisieduels, evenveel als dit seizoen. In de laatste twee competitieduels deed hij slechts negen minuten mee.

Tekst: Voetbalzone

Related posts