Barcelona richt zich op PSG: ‘Ajax en APOEL zijn ‘okay’ ploegen’

Ajax moet hopen op een klein wonder, wil het de groepsfase van de Champions League overleven. De Amsterdammers werden vorige week gekoppeld aan topfavorieten als Barcelona en Paris Saint-Germain en lijken zich dan ook te moeten richten op de derde plek. Ivan Rakitic, nieuwkomer bij los Azulgrana, is het daarmee eens, zo blijkt uit een interview met de Kroatische pers.

De spelmaker komt in zijn vaderland aan het woord over zijn eerste maanden in Catalaanse dienst en blikt daarbij ook alvast vooruit op de start van het kampioenenbal, over anderhalve week. “We zitten in een lastige groep, maar het is ons doel om prijzen te winnen. We moeten dus overal op voorbereid zijn. Ajax en APOEL Nicosia zijn ‘okay’ ploegen”, aldus Rakitic, die vooral rekening lijkt te houden met PSG.

“Met Zlatan Ibrahimovic beschikken ze over de beste spits ter wereld. Laat hem zijn gang gaan en Paris Saint-Germain zal ons proberen uit te schakelen”, zegt hij over de ex-speler van Barcelona. De Spanjaarden beginnen hun Champions League-campagne op woensdag 17 september met een thuiswedstrijd tegen APOEL, twee weken later volgt een uitbeurt in Parijs. Daarna wacht een dubbele ontmoeting met Ajax, waarvan de eerste in Camp Nou.

Tekst: Voetbalzone

Related posts