Vervanger Blind wil Ajax leiden: ‘Ik moet die rol nu meer tot me nemen’

Nick Viergever was bij AZ vooral gewend om in het centrum van de verdediging te spelen en had bij Ajax misschien wel de opvolger van Niklas Moisander kunnen worden, maar de Finse aanvoerder bleef in Amsterdam. Daley Blind daarentegen vertrok wél en de 25-jarige Viergever lijkt zich in het elftal van trainer Frank de Boer nu op de rol van controlerende middenvelder te moeten richten.

De beoogde vervanger van Blind, die aan zijn uitstekende WK een transfer naar Manchester United overhield, is ervan overtuigd dat hij zich die positie eigen kan maken. “Moisander is gebleven, dus is het achterin goed bezet en op het middenveld wat minder”, vertelt Viergever aan Ajax TV. “Ik moet nu wennen aan het tempoverschil met de achterhoede, ik leer de nieuwe patronen. Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe beter het zal gaan”, voorspelt de linkspoot.

 
Viergever vertrouwt er eveneens op dat hij op het gebied van leiderschap een belangrijke rol kan gaan spelen bij de regerend landskampioen. “Dat is een kwaliteit van mij, ik moet die rol nu meer tot me gaan nemen. Ik ben aanvoerder van AZ geweest, speel al wat jaren in de Eredivisie, dus weet wel wat er gevraagd wordt.” Viergever debuteerde bij Sparta Rotterdam op het hoogste niveau.

Tekst:Voetbalzone

Related posts