Verrassend verlies Ajax Vrouwen tegen Anderlecht: 1-4

De Ajax Vrouwen hebben vroeg in het seizoen een zware teleurstelling te verwerken gekregen. In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht verloor de ploeg van trainer Ed Engelkes vrijdagavond met liefst 1-4 na een 1-1-ruststand.

Trainer Ed Engelkes had de ploeg die dinsdag bij FC Twente drie punten had gepakt, op twee plaatsen gewijzigd. Zo stond niet Marieke Ubachs op doel maar Laura de Ry en moest Suzanne Marees haar plek afstaan aan Lauren Delleman. Of hij het van te voren aanvoelde komen, had Enkelkes zijn ploeg aangegeven dat de zege op Twente een stuk minder waard zou zijn als er vanavond tegen Anderlecht punten werden gemorst. En dat was precies wat gebeurde.

De Ajax-trainer verwachtte een stugge degelijke ploeg, die hoopte op de counter. Maar in de eerste helft was Anderlecht verrassend meer dan dat. Natuurlijk liet de Belgische opponent Ajax het spel maken, maar was zeer gefocust op de omschakeling. Nadat Ajax via Eshly Bakker in de vierde minuut het eerste schot op doel had afgeleverd, liet ook Anderlecht zich niet onbetuigd. Na een fout van Bakker probeerde aanvoerster Crammer met een lob Du Ry te verrassen. Tot opluchting van Ajax ging de bal net naast. Maar in de veertiende minuut liep de omschakeling perfect bij de gasten. Een strakke voorzet werd door Annaelle Wiard binnengekopt, 0-1.

De ploeg van Engelkes herpakte zich enigszins, speelde meer op zeker en liet risicovolle passes achterwege. Na een half uur had Bakker de gelijkmaker op haar voet na een mooie pass van aanvoerster Petra Hogewoning, maar de inzet ging naast. Maar in de veertigste minuut kwam de 1-1 er alsnog. Desiree van Lunteren werd door Yasmina Benabid aan het shirt getrokken en verdiende een penalty. Tegen alle voetbalwetten in nam het ‘slachtoffer’ de strafschop zelf. Hoewel keepster Diede Lemey er dicht bij zat, schoot Van Lunteren hard genoeg, 1-1.

Na rust probeerde Ajax de zege binnen te halen, maar Anderlecht legde de zwakke punten van de thuisploeg pijnlijk bloot. In de 68e minuut strafte Pauline Crammer een fout van Lauren Delleman ongenadig af, 1-2. Tien minuten later waren er vier Ajax-spelers achterelkaar niet tot ingrijpen in staat bij balbezit van Anderlecht. Weer was het Cramer die raad wist met die situatie, 1-3. Nog was de gifbeker niet leeg, want hoewel Chantal de Ridder dicht bij de aansluitingstreffer was maar haar inzet gekeerd zag door keepster Lemey, was het weer Anderlecht dat scoorde. Invalster Mégane Lerinckx drukte Ajax nog meer in de ellende door de 1-4 te maken en daarmee was Anderlecht deze avond onvoorstelbaar effectief.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Most (70. Oudemast), Delleman, Hoogendijk, Hogewoning; Van den Bighelaar, Middag, Van Lunteren; Pieëte (60. De Ridder), Bakker, Van den Heiligen

Tekst: Ajax.nl

 

Related posts