Van der Sar: ‘De kritiek op Overmars is niet terecht’

Edwin van der Sar heeft geprobeerd wat tekst en uitleg te geven bij de transfer van Daley Blind naar Manchester United. De marketingdirecteur en aanstaand algemeen directeur van Ajax heeft gemerkt dat er na het vertrek van Blind naar Engeland wat emoties zijn losgekomen bij de supporters. Die vinden het vervelend dat de vice-aanvoerder zo laat werd verkocht en dat er geen serieuze vervanger lijkt te zijn gehaald.

Ajax versterkte zich op de slotdag wel met Niki Zimling, maar hij wordt gehuurd van FSV Mainz 05 en wordt niet gezien als een topversterking door de achterban. Een flink stuk van de kritiek ging uit naar Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax die te zuinig zou zijn en het geld meer zou moeten laten rollen. Van der Sar schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat de kritiek op zijn collega-directeur niet terecht is.

“Natuurlijk is technisch beleid zijn portefeuille. Maar we nemen bij Ajax met elkaar een beslissing. Wat dat betreft vind ik dat ik, gelukkig, nog steeds een teamsport beoefen. Ook als directielid bij Ajax”, geeft de oud-doelman allereerst aan. Daarna legt hij uit dat de 24-jarige Blind ruim een jaar geleden nog een aflopend contract had en bijna transfervrij was vertrokken.

Ajax brak de samenwerking toen open en Blind groeide uit tot misschien wel de beste speler in het elftal. Vervolgens werd de zelf opgeleide speler voor een enorm bedrag verkocht aan een zeer grote buitenlandse club. “Dat past in het beleid dat we voeren”, zegt Van der Sar, die hoopt dat de supporters het nu wat beter begrijpen. “Want zo werkt het nu eenmaal. Jongens uit de eigen opleiding zo vroeg mogelijk in het eerste elftal brengen en ze een mooi aantal jaren in Ajax 1 laten spelen. Voor wie zich goed ontwikkelt komt dan eens de keuze om naar een buitenlandse topclub te verhuizen. Dat moment kwam nu voor Daley.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts