Siem de Jong mogelijk maanden uitgeschakeld

Siem de Jong miste door blessures een groot deel van het voorbije seizoen, maar de middenvelder annex aanvaller van Ajax kreeg toch een transfer naar de Premier League. Newcastle United gaat in de eerste maanden van het nieuwe seizoen mogelijk weinig plezier beleven aan De Jong: de vrees is dat de zesvoudig international van het Nederlands elftal opnieuw een zware blessure heeft opgelopen. Dat melden diverse Engelse media.

Een klaplong, een spierblessure, een hamstringblessure: het zat De Jong afgelopen jaar niet mee. Newcastle United vreest nu dat de aankoop weer een vervelende blessure heeft. De Jong heeft volgens diverse Engelse media op de training een lieskwetsuur opgelopen en scans moeten uitwijzen hoe lang hij precies niet inzetbaar is.

Bij Newcastle United vreest men voor een afwezigheid van vier maanden, al hoopt men dat hij in ieder geval rond Kerstmis weer inzetbaar is. De Jong moest in de eerste wedstrijd van het Engelse seizoen (tegen Manchester City) ook al pas op de plaats maken, omdat hij kampte met een kuitblessure. Tegen Aston Villa viel hij vervolgens in, tegen Crystal Palace begon hij in de basis.

Tekst: Voetbalzone

Related posts