Sinkgraven: ‘Het voetbal van Ajax spreekt me aan en de belangstelling streelt me’

Daley Sinkgraven speelt in ieder geval nog vier maanden voor sc Heerenveen. De middenvelder werd na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United gelinkt aan Ajax, maar van een overstap kwam het (nog) niet. In de toekomst moet dat echter niet worden uitgesloten, zo blijkt uit de woorden van het jonge talent.

De pas negentienjarige spelmaker lijkt een overgang naar Amsterdam op termijn wel te zien zitten. “Als liefhebber van aanvallend combinatievoetbal is Ajax in Nederland een mooie club. Ze spelen het voetbal dat me aanspreekt, het streelt dus wel als zij belangstelling tonen, dat is een mooi compliment”, zegt hij in Voetbal International.

Een jaar geleden was de tiener nog speler van de A1 van Heerenveen, maar sinds zijn debuut in de hoofdmacht ging het snel. Of hij nu al goed genoeg zou zijn geweest om Blind te doen vergeten, is echter de vraag. “Dat weet ik niet. Dat zal moeten blijken als ik daadwerkelijk die kans krijg”, blijft de geboren Drent nuchter.

Tekst: Voetbalzone

Related posts