KNVB noteert behoorlijke stijging van aantal transfers in Nederland

De zomerse transfermarkt is gesloten en de Nederlandse clubs hebben in de afgelopen weken niet stilgezeten. De KNVB maakt bekend dat het in de afgelopen transferperiode 533 spelers heeft overgeschreven. Dat zijn 62 transfers meer dan vorig jaar, toen er 471 spelers verkasten.

57 transfers werden afgerond op deadlineday, de laatste dag van de transfermarkt. De laatste overschrijving die werd geregeld was de overgang van Jerson Cabral, die om 23.52 uur door FC Twente werd verhuurd aan Willem II. Van de 533 overschrijvingen die de KNVB regelde ging het in meer dan de helft van de gevallen (278) om een binnenlandse transfer.

Bij slechts één op de vijf (108) overschrijvingen haalde een Nederlandse club een speler uit het buitenland, terwijl 147 voetballers juist vertrokken uit de Eredivisie en hun loopbaan vervolgen in het buitenland. Daley Blind was de duurst verkochte speler: hij ging voor 17,5 miljoen euro van Ajax naar Manchester United.

Tekst: Voetbalzone

 

Related posts