Vermeer definitef naar feyenoord: Manchester United kwam net te laat

Ajax en feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Kenneth Vermeer. De overgang naar de club uit rotterdam is per direct. De doelman stond nog tot en met 30 juni 2015 onder contract bij Ajax. Met de transfer is een bedrag van rond de 1 miljoen ruro gemoeid. Een paar uur nadat Kenneth Vermeer zijn jawoord had gegeven aan feyenoord meldde Manchester United zich bij de keeper, zo meldt De Telegraaf maandagmorgen. Vermeer kon tweede keeper worden bij de Mancunians. Het feit dat Vermeer zijn woord al gegeven had en dat hij weer aan spelen toe wil komen, leidde ertoe dat Vermeer niet meer te vermurwen was. Ook met een voorgestelde ruildeal met Feyenoord (met keeper Lindegaard) kon Manchester United de gevoelige overgang van Vermeer naar de rivaal niet meer voorkomen.

Vermeer zelf hoopt dat de gemoederen rustig blijven. ‘Ik ben Ajax en zijn fans dankbaar voor veertien fantastische jaren, maar kon nu niet anders dan voor mezelf kiezen. Ik wil weer spelen. En bij feyenoord kan dat. Ik weet hoe het leeft tussen Ajax en feyenoord en snap dat deze transfer voor sommigen heel pijnlijk is. Dit was gewoon een kans die ik met beide handen moest grijpen. Laten we hopen dat iedereen zijn normale verstand gebruikt.’

Vermeer werd op 10 januari 1986 geboren in Amsterdam. Hij speelt vanaf september 1999 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 28 september 2006 zijn debuut in het eerste elftal tijdens de UEFA Cupwedstrijd Ajax – IK Start (4-0). Gedurende het seizoen 2007-2008 werd de sluitpost verhuurd aan Willem II. Tot nu toe speelde hij 139 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

Vermeer werd in Amsterdamse dienst vier keer landskampioen (2011, 2012, 2013, 2014). In 2010 won hij de KNVB beker in 2013 de Johan Cruijff Schaal. Met het Nederlands elftal onder 21 jaar werd de keeper in 2006 en 2007 Europees kampioen.

Related posts