‘Ajax persoonlijk rond met Zimling, ook clubs akkoord’

De kans is groot dat Ajax zich op de valreep gaat versterken met Niki Zimling. De middenvelder heeft volgens Deense media een akkoord bereikt met Ajax. Ajax en Mainz werden het maandagavond eens over een transfersom van ongeveer twee miljoen euro, meldt het Deense BT. In de laatste uren van de transferperiode moeten de laatste formaliteiten rond de komst van de Deense middenvelder definitief afgerond worden.

Zimling is in de ogen van technisch directeur Marc Overmars de meest geschikte versterking voor Ajax, dat jaagt op een nieuwe middenvelder na het vertrek van Daley Blind naar Manchester United. De middenvelder, die bij Mainz niet kon rekenen op een basisplek, speelde in het verleden een seizoen in de Eredivisie bij NEC.

De 29-jarige Zimling is 21-voudig international van Denemarken. Aanvankelijk was Marco van Ginkel in beeld als versterking voor het Ajax-middenvelder, maar de speler van Chelsea koos voor AC Milan.

Related posts