Ajax haalt Zimling op huurbasis binnen met optie tot koop

Ajax is in de zoektocht naar een middenvelder uiteindelijk uitgekomen bij Niki Zimling. De regerend landskampioen heeft de Deense international losgeweekt bij FSV Mainz 05. Zimling wordt gehuurd. Bovendien is er een optie tot koop bedongen bij de huurovereenkomst.

Na het vertrek van Daley Blind was trainer Frank de Boer naarstig op zoek naar een versterking voor het middenveld. In de zoektocht naar een nieuwe middenvelder informeerde Ajax maandagmiddag ook bij Louis Laros, de zaakwaarnemer van Vitesse-middenvelder Davy Pröpper.

Zimling, in het verleden nog actief in het shirt van NEC en Club Brugge, was bezig aan zijn derde seizoen in de Bundesliga. Tijdens de eerste twee speelronden tegen achtereenvolgens SC Paderborn (2-2) en Hannover 96 (0-0) kwam de Deense middenvelder niet in actie. Op het EK van 2012 in Oekraïne en Polen was Zimling basisspeler bij Denemarken, dat in de eerste wedstrijd met 1-0 van Oranje won.

Tekst: VI

Related posts