Ajax aast op Maduro, Zimling of Vejinovic

Vandaag komt Directeur Voetbalzaken Marc Overmars met de technische staf bijeen en wordt besloten of de pijlen alsnog op Marko Vejinovic (24), Niki Zimling (29) of Hedwiges Maduro (29) worden gericht. Die namen passeerden eerder de revue, worden gezien als bruikbare breedteaankopen, maar worden niet zo hoog ingeschaald als Marco van Ginkel, die zondag aan AC Milan werd verhuurd.

Zimling, oud-speler van onder meer Udinese, NEC en Club Brugge, staat onder contract bij FSV Mainz 05, dat voor de 21-voudig Deense international niet de hoofdprijs verlangt. Maduro speelt bij PAOK Saloniki en hoeft minder dan een miljoen te kosten. Vejinovic moet Vitesse vier miljoen euro opleveren.

Over het al dan niet aantrekken van één van de drie spelers zal vandaag een ei worden gelegd. Dat het eigen vermogen van Ajax door de transfer van Blind en de Champions Leaguedeelname zal oplopen tot boven de 100 miljoen verleidt Ajax niet om – wat in het verleden wel gebeurde – met geld te smijten, zoals Overmars en De Boer zich ook niet laten leiden door de publieke opinie.

Tekst: Telegraaf

Related posts